Vgrens bugggygge

Här kan du skriva om din buggy och om dina aktiviteret i garaget.

Moderators: Magoo, kg-student, Björn J., fgronlun

vgren
Posts: 42
Joined: Mon 08 May 2017, 15:41
Location: Knivsta

Re: Vgrens bugggygge

Post by vgren » Wed 15 May 2019, 11:17

Såja nu har jag vart ute och åkt mer med bug:gen.
Den går faktiskt riktigt bra nu.

Sen måste man ju ta vara på dotterns målerivilja:
Image

Det är ju dom små detaljerna som räknas.
Image

Sen har det fula avgassystemet fått lite bandage så det iallafall ser häftigare ut:
Image

Nu är det bara att invänta varmare väder så man kan glida runt lite i den och se vad som behöver åtgärdas.
Det finns alltid något att göra.
Har just köpt min första Bugg och letar info och inspiration

vgren
Posts: 42
Joined: Mon 08 May 2017, 15:41
Location: Knivsta

Re: Vgrens bugggygge

Post by vgren » Wed 05 Jun 2019, 07:05

Har vart ute och åkt lite med den nu och upptäckt att oljelampan aldrig tänds.
Ska inte den tändas när man sätter på tändningen precis som laddlampan?

Har oxå sett att oljetrycket knappt rör sig (jag har extra oljertycksmätare)

Har felsökt efter bästa förmåga och kan konstatera att lampan är hel och tar jag bort kabeln vid tryckgivaren och kopplar den till jord (-) så tänds den.
Har testat med en annan tryckgivare som jag hade liggandes med samma resultat. Var över till en kompis som har en bubbla 71:a och hans oljetryckslampa tänds aldrig heller.

Tar jag bort kabeln till den graderade tryckgivaren och slår på tändning så hoppar den upp till mitten på skalan och om jag jordar den kontakten bak vid motorn så sticker nålen ner till 0.

Oljetempen fungerar iallafall som den ska. Ligger på ca 85 grader efter lite körning.

Image

Vore tacksam om någon kunde sprida ljus över detta.
Har just köpt min första Bugg och letar info och inspiration

User avatar
mettis
Posts: 1259
Joined: Thu 26 Apr 2007, 20:56
Location: Norrköping

Re: Vgrens bugggygge

Post by mettis » Wed 05 Jun 2019, 10:32

Tycker mig se gängtape in till blocket.
Kanske det helt enkelt isolerar så kontakten och givaren inte "känner av" jord?

vgren
Posts: 42
Joined: Mon 08 May 2017, 15:41
Location: Knivsta

Re: Vgrens bugggygge

Post by vgren » Wed 05 Jun 2019, 12:22

Tack för snabbt svar.
Har provmätt ute vid givarna och höljet på givarna är jordade.
Har just köpt min första Bugg och letar info och inspiration

User avatar
Björn J.
Posts: 3857
Joined: Fri 23 Nov 2012, 11:54
Location: Göteborg

Re: Vgrens bugggygge

Post by Björn J. » Fri 07 Jun 2019, 15:09

"Jorda" kabeln till kontrollampan mot motorblocket, nu skall lampan tändas (tändningen skall vara påslagen).
Om du gör likadant med kabeln till instrumentet skall visarnålen gå upp i max.
Men jag vet att jag förväxlat dessa två kablar, och tänds varesig lampan eller blir inget utslag på instrumentet. Så förvissa dig om att du kopplar rätt!
Om grejerna inte funkar, kroma dem!!
VW Buggy 1600 -68.

Post Reply