Björntråden

Här kan du skriva om din buggy och om dina aktiviteret i garaget.

Moderators: Magoo, kg-student, Björn J., fgronlun

User avatar
Björn J.
Posts: 3864
Joined: Fri 23 Nov 2012, 11:54
Location: Göteborg

Re: Björntråden

Post by Björn J. » Tue 20 Mar 2018, 12:09

Jag har ännu inte köpt någon 181:a.
Har kollat på ytterligare två, en i superskick, och då alldeles för dyr, samt en som var motsatsen, vände i dörren till det garaget.
Ingen av dess var utannonserad någonstans, utan det var tips från VWännerna.

Men jag har företagit årets första tur i buggyn, bara några kilometer, det var rätt kallt, torrt på vägbanorna men ändå minusgrader, -7 på morgonen något varmare senare.
Men det gick bra, jag var litet frusen vid hemkomsten. Andra bilister hade väl anledning att fundera på vilken intuition som jag var försöksutskriven ifrån.
Om grejerna inte funkar, kroma dem!!
VW Buggy 1600 -68.

User avatar
Björn J.
Posts: 3864
Joined: Fri 23 Nov 2012, 11:54
Location: Göteborg

Re: Björntråden

Post by Björn J. » Mon 15 Oct 2018, 11:27

Hejsan!
Under våren, sommaren och nu under hösten har jag fått besiktningserjudanden från de privata aktörena, men ingenting från SBP.
Jag trodde ju att jag skulle få besiktiga min -68 en sista gång nu i höst.
Men efter att ha fyllt i ett frågeformulär på Transportstyrelsens sida får jag svaret att mitt "fordon" är besiktningsbefiat, HURRA!
Då är det ingen stress med att åtgärda glappet i framvagnen, torrsprickorna i däcken och blinkersen, körriktningsvisarna, fram som blinkar med en alldeles för gul färg, det sitter LED i dessa.

Har kollat på ytterligare två 181:or, en grün från Whermacht i norra Tyskland som var billig, körbar, nästan komplett, med avskärmad belysning och jätteantenn, men ingen radio, ingen ebensrsprecher, men oförlåtligt rostig. En i Holland som var i perfekt skick, allt nytt, nyklädda säten, ny suflett, luktade ny bil....men något dyr omräknat till svenska pesetas skulle den kosta omkring 100.000kr, det gick väl att pruta litet, men inte mycket. Vidare såg jag två i bra skick och provkörde en av dem på autobahn och småvägar som inte är till salu... Tillhör min tysk/svenske kompis arbetskamrat, och en Vwän till honom, en lokal VW-klubb där, såg flera fina tjockbubblor och splitbussar.
Bechabuggies är hårdvaluta, likaså är man intresserad av att köpa fina amazoner och PV, 60-tals 140 är inte heller ointressanta. Däremot tycks man ha tröttnat på P1800, dom är inte lika heta idag som för några år sedan. Men jag såg två fina, den ena en ES på en liten veteranfordosträff. Där det roligaste fordonet var en luftkyld Magirus Kranwagen, ett mekaniskt monster. Brandkåren i Malmö och Brandförsvaret i Göteborg hade snarlika. Där fanns några traktorer också.
Vi kollade även ett före detta dagbrott, någon kolgruva bortåt gränsen mot Polen kan inte ens uttala ortsnamnet, där hade man restaurerat världens näst största grävmaskin, den var så stor att man fick titta två gånger. Världens största finns tydligen i Ruhr, den köper jag med mig hem nästa gång! och då kan det även bli ett besök på VW-museet i Wolfsburg, någon som vill följa med?
Om grejerna inte funkar, kroma dem!!
VW Buggy 1600 -68.

User avatar
kg-student
Posts: 3055
Joined: Sun 04 Feb 2007, 22:39
Location: Helsingborg

Re: Björntråden

Post by kg-student » Tue 16 Oct 2018, 17:54

Är autobahn och småvägar ofta till salu i Tyskland?
Björn J. wrote: ..... Vidare såg jag två i bra skick och provkörde en av dem på autobahn och småvägar som inte är till salu...
:lol: :P :lol: :wink:
Jag har för mig att SBP inte skickar ut reklam utan bara erbjudande OM du anmält intresse för detta på nätet. Annars får du inget från dem.
Om resultatet skall bli bra måste du lyssna på andra, och sedan göra som DU vill.
Buggypriset BugRun 2015 och People's choice West Coast Bug Meet 2015
Hemsida: http://dta019.wix.com/beach-buggy-teardrop
Nytt projekt i verkstaden.

User avatar
Björn J.
Posts: 3864
Joined: Fri 23 Nov 2012, 11:54
Location: Göteborg

Re: Björntråden

Post by Björn J. » Fri 19 Oct 2018, 17:17

kg-student wrote:Är autobahn och småvägar ofta till salu i Tyskland?
Björn J. wrote: ..... Vidare såg jag två i bra skick och provkörde en av dem på autobahn och småvägar som inte är till salu...
:lol: :P :lol: :wink:
Jag har för mig att SBP inte skickar ut reklam utan bara erbjudande OM du anmält intresse för detta på nätet. Annars får du inget från dem.
Jo, faktiskt, dom sålde ju av en bit av den ursprungliga autobahnen, kan den heta A1? En arkeologisk rest av en schnellveg som byggdes redan innan diktatorn med den fånga mustachen etablerade sig på den politiska scenen. Vill minnas att det var en sportvagsklubb som köpte någon kilometer K-märkt betongväg, men kan minnas fel.
Men annars skall man vara noga med komma och punkter, iofs kan ju hänsyftningsfel bli riktigt roliga.

Nu blev jag sugen på att lyssna på tysk elektronisk musik, har en nyutgåva på CD av Kraftwerks "Autobahn" en CD med utlovad "vinylkänsla" skall tydligen vara inspelad med digitalt vinylknaster, har ännu inte lyssnat på denna.
Det ör iallafall en typ1 samt en merca på omslaget!

Nä, men jag får ju utskick gällande den besiktningsbara lillcittran ännu, men den skall jag sälja, någon som är intresserad av en Dyane? Ännu inte utlagd på blocket.

Jo buggyn och jag skall ut i kväll!
Det är Kulturnatta, vi får se hur det blir.
Om grejerna inte funkar, kroma dem!!
VW Buggy 1600 -68.

User avatar
Björn J.
Posts: 3864
Joined: Fri 23 Nov 2012, 11:54
Location: Göteborg

Re: Björntråden

Post by Björn J. » Tue 09 Jul 2019, 11:04

Nu äntligen har jag fått köra en del, var ute tillsammans med "Lilla Vargen" min 30 kg schäfertik och åkte igår.
Hon sitter bra i passagerarsätet, hon har en sele på sig och i den trär jag midjebältet så vid ev. krock faller hon inte ur bilen, eller krossas mot rutans insida.

Satte tillbaka vindrutetorkarna, och det är ju en hel del sladdar till min automatik att rycka ur av misstag. Men jag fick ett mystiskt elfel, båda glödtrådaran i hel-/halvljuslampora lyste samtidigt tillsammans med positionsljuset, instrumentbelysning och bakljus var släkta...
fattade ingenting. Tillslut upptckta jag att p-ljustes kabel och hel/halvljusets var förbundna med varandra, på väg till den vänstra strålkastaren, antagligen på minsssidan. Drog ny provosorisk kabel, då funkade det, men inte halvljusautomatiken.

Kom på i natt, när jag låg sömlös, att jag hade varit i hastighetsmätaren och kopplat, då en kabel till bränslemätaren lossnat när jag höll på med torkararmaturen, måhända har jag lossat någon kabel från laddningslampan, det är nämligen den som styr ett relä som slår på halvljuset först när generatorn ladar, skall kolla det idag.
Såg också att mitt billiga batteri från Jula ger för låg spänning, står på laddning nu... Snålheten bedrog visheten, skulle köpt ett annat batteri, men vad 17 det har hållit i sju år nu.

På torsdag är det veteranbilsträff i Gräfsnäs slottspark, invid AGJ, museijärnvägen Anten-Gräfsnäs,http://www.agj.net/res-med-agj/ en rest av det omfattande smalspårsnätet i Västra Götaland.

Nej, jag har ännu inte bytt kaross, det har ju bara gått fyra år sedan jag köpte den nya karossen.... vem har bråttom? inte jag iallafall.

Det var nära två gånger att jag gjorde spontanköp av andra veteranbilar...
Jag köpte ju för några år sedan två stycken 1303S, varav den ena var en "fejk-big" båda är nu sålda med förtjänst.
Så höll det först på att bli en valp, ja en Volvo laplander, en civil bil från -63, men jag hejdade mig, tills det dök upp en -65:a Land-Rover, kort hjulbas och med Perkins diesel... Sådana är ju alltid bra att ha... Men när man sammanfogar stål och aluminium blir det en galvanisk cell, det korroderar rätt bra i vinterns vägsalt och Kattegatts och Skageracks saltmängda luft... Alla resevdelar inklusive dörrar och diverse grejer fanns nya, men ramen var inte rolig alltså, visserligen inte helt röten, men det fanns en hel dela att göra där... Så jag letar fortfarande efter en VW 181, en "Sak" The Thing. Jag skall fråga de kedjerökande systrarna Patty och Selma i Springfield om de säljer sin gula 181. Det är ju bara det att det är ingen människa som vet i vilket Springfield de bor, det finns ju flera orter med samma namn.
Om grejerna inte funkar, kroma dem!!
VW Buggy 1600 -68.

Post Reply