Page 1 of 1

mjukare fram

Posted: Wed 31 Aug 2016, 20:15
by G Man
Och jag vill inte sänka men för böveln mjukare fjädring fram .( dock utan sand säckar) hur är forumets fjädring fram?

Re: mjukare fram

Posted: Wed 31 Aug 2016, 20:30
by kg-student
Pga låg vikt (plastkaross) upplevs automatiskt fjädringen som hård. Det du kan göra (på egen risk även om det är beprövat) är att kapa av stav/-ar i trosionsstaven. Då blir fjädringen mjukare. Finns trådar om det. Om inte här så på Boxerville. Används för att "fattigmanssänka" framvagnen.

Re: mjukare fram

Posted: Wed 31 Aug 2016, 21:13
by G Man
Ok .så det är inte en styv stång som i bak? Bra tips :)

Re: mjukare fram

Posted: Thu 01 Sep 2016, 19:02
by kg-student
Nej. Det är ett tjugotal tunna stavar. Typ ett knippe svetspinnar. Läs hur andra har gjort och ta inte för många åt gången. Vet inte om någon här på forumet gjort det. Jag vill nog tror att tre eller fyra räcker (eller blir för mycket)? EDIT: Ta inte mer än en per torsionsstav blir mitt råd efter att läst på!!!!!
http://www.beachbuggy.se/forum/viewtopic.php?t=182
http://www.classicmotor.se/artiklar/exp ... framvagnen

Re: mjukare fram

Posted: Thu 01 Sep 2016, 19:14
by G Man
Ok. Mitt mål nu efter upptäckten att min bugg är en gammal show bil. Även upptäckt det vid genomgångar och demontering . Så ska bilen bli en skön cruiser. De ska bara funka gööött. Och även se bra ut på ställen man inte ser. :-)

Re: mjukare fram

Posted: Thu 01 Sep 2016, 19:36
by kg-student
Innan du gör ovan diskussion läs detta som beskriver fara, risker, fördelar. Ingreppet sker på eget bevåg! Så klart!
http://www.vwtyp1.com/forum/viewtopic.php?f=6&t=15905

Re: mjukare fram

Posted: Wed 07 Sep 2016, 06:50
by G Man
Har innsät att vagnen som samt är sänkt som fan så höja står på tapeten..Kolla in coilovers fram på uppnorth..Och får bara känslan av att det är taight mellan orginal dämparen och övre länkarm ca 6 mm i upp hissat läge. är inte coilover mycket tjockare är min fråga .? och kommer det inte och ta i länkarmen någon som vet... chattat med uppnorth men dom fattar inte min fråga....

Re: mjukare fram

Posted: Wed 07 Sep 2016, 09:47
by Magoo
ring upnorth istället... astrevliga och kunniga

Re: mjukare fram

Posted: Wed 07 Sep 2016, 17:21
by G Man
Ok! Enkelt :roll: Tänkte inte på det :shock:

Re: mjukare fram

Posted: Thu 08 Sep 2016, 06:29
by Magoo
nä... tyvärr så tänker många inte på att det kan vara den enklaste vägen att gå...
själv är jag 99.9% internethandlare, MEN... när jag började handla på up north så hade de inte en webshop, utan var ett "garageföretag" vid sidan om ordinarie jobb... då var det telefontid lite på kvällarna om jag inte minns helt fel.
sedan dess har jag köpt 99% av allt till bilarna där via telefon och kommer fortsätta med det så länge jag kan.

Re: mjukare fram

Posted: Sat 10 Sep 2016, 06:45
by G Man
Japp upnorth ...verkar vara riktigt bra håller på och bygger upp en liten köplista...Och på tal om det caster schims...upnorth säljer till T1 ej 1303/3 och hur vet man vilken framvang jag har? papprena säger 68a..men ..har kulbults fram vagn har kränghämmare. Någon som vet om dom schimsen passar min framvagn?. Har även hittat en mekanisk firma i etuna som ska fixsa en ny grövre balk som håller ratt stång(blir även 10 cm höj och sänkbar).Och även extra suport för rutan ochinstrumentpanel.Då min huv ska bli 3 delad. Japp easy axses till säkringar och allt skit bakom panelen..Så främre delen kommer va mer fast monterad med tanklock direkt typ ner i jeep dunken...mitt delaen ska ha gångjärn och va uppnings bar.Och då rutram och övredelen av huven mer stabilr förankrad i nya staget som går ner i chassiet...På bilden ser vi orginal balken som ska hålla ratten och huven.Nej det va inte stabilt :wink:

Re: mjukare fram

Posted: Mon 12 Sep 2016, 10:24
by Magoo
du har inte 1302/03 då dessa har mcpersson.
är hornen (stötdämparfästena uppe böjda utåt har du kulbult.
Krängningshämmare sitter på de flesta

Re: mjukare fram

Posted: Mon 12 Sep 2016, 16:50
by mettis
Du köper castershims till kulbultsframvagn, undrar om det inte är samma (diam på rören)?
Köp även 2 st längre bult, att kompensera för shimsen! Dessa är m12 fingäng...
Om du har framvagnen loss, kan du "rensa gängorna" från rost genom att slipa längsgående spår i en av de gamla bultarna som (gängtapp...)
De "längre" går nämligen liite längre in än original och (jag..) har dragit av bulten när man försökt tvinga in "det sista" ,-)

När jag har "mjukat upp" fjädringen fram, har jag dragit ut fjäderpaketet och gjort ett snitt på övre och undre bladen. innanför bärarmed.
På så vis förlorar ju dom sin verkan, dock måste ju fjäderpaketet vara komplett för att passa i "hålen" - man kan svetsa ute på ändarna för att hålla bättre på plats...

Re: mjukare fram

Posted: Mon 12 Sep 2016, 17:56
by G Man
Ok tack! Jo lagt en vilande beställning tog långa bult med.hård heten i framvagn va =Max sänkt, så ska höja med coilowers, så lite chansning på mjukheten, :wink: